Vahur Keller
KURADI RESTORAN II osa
muusikaline triller koos pidusöögiga
teise osa vaatamiseks ei ole esimese eelnev nägemine tingimata vajalik ;)
"Kuradi restoran" on maailmalõpu hingetoitlustusasutus, kus kuradi mõnusa bluusi ja souli saatel kistakse eest maskid ning paljastatakse kriminaalsed saladused. Kehatoidu menüüs on verdtarretavalt maitsvad ampsud, millega kaasneb oht koos toiduga ka oma keel alla neelata.
Kui tahad teada, mis saab edasi Monast, Vince’ist, Least ja teistest tegelastest ning kas kõik oli ikka nii nagu esimeses osa lõpus näis, siis tuleb taas külastada Kuradi restorani ja vaadata, mis edasi saab.
Rangelt soovitatav lavastus neile, kellel “Kuradi restorani” esimene osa juba nähtud, kuid lavastusi võib vaadata ka vastupidises järjekorras.
HINGETOIDU MENÜÜ
Hukutavalt kaunid laulud salapäraste kelnerite, külaliste ja nende minevikumüsteeriumidega. Mitte keegi ei satu "Kuradi restorani" juhuslikult ja mitte kõik ei lahku sealt elusalt. Psst! Rohkem ei või avaldada …
PS. Tegu on teatriga. Ei maksa peljata, sest neid, kes on ostnud pileti, saatan etenduse vältel füüsiliselt ei kiusa ja tegevusse otseselt kaasa ei haara.
mängivad Hans Kristian Õis, Teele O’Brock, Liis Haab, Siret Tuula, Kaspar Gräzin, Janika Kadakas ja Jüri Aibast
autor ja lavastaja Vahur Keller
kunstnik Britt Urbla Keller
koreograaf-lavastaja Kristina Paškevicius
helilooja, helikujundaja ja muusikajuht Siim Aimla
hääleseadja ja lauluõpetaja Sirje Medell
valguskujundaja Mario Maripuu
grimmikujundaja ja grimeerija Triin Tulp
grimeerija Brit-Marie Ojamaa
lavastusala juhataja Sarlee Roosalu
dekoratsioonimeistrid Dmitri Divak, Riho Rosberg ja Meelis Keller
etenduse juht ja rekvisiitor Hanna Grethel Polli või Kaspar Gräzin
kostümeerija Liina Tepand
heli- ja valgustehnikud Mario Maripuu, Pärtel Miller, Anselm Magnus Püvi või Aksel Reisser
kunstiline juht Andres Roosileht
plakati autor Britt Urbla Keller
müügijuht Annika Land Reisser
korraldusjuht Jane Oksa
peaprodutsent Vahur Keller
KEHATOIDU MENÜÜ
Laudadele kaetud külluslikud külmad suupisted, mis on viimistletud kurikuulsate 19 Crimes’i veinidega Kellerteatri baarist. Üks pokaal punast või valget veini on Kuradirestorani pääsme hinnas. Järgmised sõõmud saab baarist juurde osta.
· Lõhe
Sherlock Holmesi viiulihelides immutatud lõhetükid
Moriarty kuritegelikult geniaalses apelsini-rosepipra marinaadis
· Krevetid
Inspektor Maigret’ terava pilguga marineeritud tiigerkrevetivardad
C. Auguste Dupini tabatud ideaalses suuruses minitomatitega
· Säinas
Hercule Poirot’ läbinägelike ajurakkudega röstitud kartulipannkoogid
inspektor James Jappi koduse säinatartariga
· Lest
Andeka härra Ripley kalastatud lestafilee
Dickie Greenleafi rikkalikus magus-hapus marinaadis
LIHA
· Sink
· Part
· Kana
Hannibal Lecteri kana piccata Clarice Starlingi külakostiks toodud kapparimarinaadiga
· Põder
Fox Mulderi õlle kõrvale nabistatud vürtsikad põdraliha kebabid
Dana Scully meditsiiniliselt täpselt kaalutud pohla-paprikasalsaga
SALAT
· Nikolai
· Makaron
Professor Robert Langdoni renessansiaegsest retseptiraamatust inspireeritud orzo-tuunikalasalat
Sophie Neveu vanaisa köögiviljaaia kapparitega
· Juurikas
Apteeker Melchiori alkeemiline peedi-hapukapsasalat
Keterlyni armastusväärsete köömnete ja tummise õlikastmega
KÕRVALOSADES
· Vito Corleone lemmikrestorani laiatlev leib ja kõrk kukkel
karismaatilise maitsevõiga
· Miss Marple’i inglaslikult delikaatsest sahvrist serveeritud
tee ja kohv, laitmatu suhkru ning kombelise koorega
DESSERT PANEB PUNKTI
Tony Soprano hedonistlik tiramisu aukartustäratava ristiisa õuna-kaneelikastmega
KARSKED JOOGID
· Õde Bonaface’i maitsevesi palvetavate pohladega
Esietendus 30. novembril 2025 Kellerteatris, Uus 37, Tallinn.
TÄHELEPANU! Etenduses kasutatakse valju heli ja lavasuitsu, mis on tervisele kahjutu.
kokkab ja serveerib
fotod Siim Vahur